Ajankohtaista

31.5.2023

Kuortaneen lukiolaiset TO1 –opintojaksolla Turussa 

Kuortaneen lukion opintojaksolla Monitieteinen ajattelu matkakohde oli tänä vuonna Turku.  Turussa lukiolaisilla oli tiedossa uskontoon, historiaan, taiteeseen ja kulttuuriin liittyvää toimintaa Turun nähtävyyksissä. 

Turun reissun ensimmäisenä päivänä opiskelijoilla oli bussimatkalla videotykin kautta ryhmien esityksiä tulevista vierailukohteista. Turussa opiskelijat pääsivät tutustumaan ensimmäisenä Åbo Akademin tiloihin, jossa mm. päivän lounas nautittiin.  

Lukiolaisten majoituttua ryhmä suuntasi kohti Turun linnaa, jossa he pääsivät tutustumaan rakennuksen historiaan ja arkkitehtuuriin. Opiskelijoilla oli myös mahdollisuus kuunnella ääniopastus Turun linnasta. 

 Seuraavina kohteina oli ortodoksinen kirkko ja muslimien rukoushuone. Ortodoksisessa kirkossa opiskelijat pääsivät kuulemaan kirkon vapaaehtoistyöntekijän kertomusta ortodoksien uskosta ja historiasta. Suunnattuaan muslimien rukoushuoneelle tutustuttiin islamin uskoon Suomessa mm. tietovisan kautta.   

Seuraavan päivän ensimmäinen kohde oli katolinen kirkko ja samassa yhteydessä oleva Birgittalaisluostari. Katolisen kirkon pappi esitteli opiskelijoille katolilaisuutta ja heidän sakramenttejaan. Opiskelijat pääsivät myös vierailemaan kirkon ja luostarin yhdistävään aulaan, jossa nunna kertoi uskostaan ja elämästään luostarissa.  

Luostari vierailun päätyttyä lukiolaiset pääsivät Turun tunnetuimpaan nähtävyyteen eli Turun Tuomiokirkkoon. Tuomiokirkossa opiskelijat pääsivät kiertelemään ja katselemaan kirkkoa ja sen museota. 

Kirkolta matka jatkui Aboa Vetus & Ars Novaan, jossa oli nykytaidetta ja Turun kaupungin historiaa. Opiskelijat kiersivät vanhan Turun kaupungin arkeologisissa raunioissa ja lopuksi nykytaiteen museon tiloissa.  

Turun yliopistolla oli ruokailu ja esittely Turun yliopiston mahdollisuuksista. Esittelijä kertoi myös Turun yliopiston avoimesta linjasta, joka voi antaa pääsymahdollisuuden opiskelemaan heille. 

Forum Marinumissa opiskelijoita odotti hieman erilainen museo laivojen ja meriliikenteen historiasta. Oppaan matkassa opiskelijat pääsivät kuulemaan kuinka, jopa Kuortaneella on työllistytty entisen Turun telakan toimesta. Museokokemusten jälkeen alkoi opiskelijoiden vapaa-aika. 

Vapaa-ajan jälkeen opiskelijat pääsivät vielä kierrokselle Turun taidemuseoon. Opiskelijat pääsivät näkemään Shoji Uedan valokuvanäyttelyn ja nykytaiteen näyttelyn, jonka aiheena oli Handle with care. 

Opiskelijat nousivat bussiin ja matka takaisin Kuortaneelle alkoi. Opiskelijoille matka oli mieluinen, mutta vauhdikas. Bussissa opettajat vielä kiittivät opiskelijoita hyvästä käytöksestä, ja osa opiskelijoista kysyi voisiko kurssin uusia vielä ensi vuonna. 

Opiskelijat Jonna Hyvönen, Emilia Korkonen ja Emma Paavola