PAINI

Lajiesittely

Yksi Suomen parhaista harjoittelupaikoista

Kuortaneen urheilulukio on yksi Suomen parhaista harjoittelupaikoista niin tilojen kuin valmentajienkin puolesta. Toivottavasti mahdollisimman moni painia tosissaan harjoitteleva tarttuisi tähän mahdollisuuteen. Vaikka ympäristö on ihanteellinen kovaan harjoitteluun, saadaan siitä huomattavasti enemmän irti, kun mahdollisimman moni lahjakas nuori treenaa samassa paikassa keskenään. 

Paini on ollut alusta alkaen Kuortaneen urheilulukion lajina, ja menestys on ollut hieno. Koululle arvokisa- ja SM-mitaleja ovat tuoneet mm. Tuomo Mäntylä, Juha Hiltunen, Ville Pasanen, Antti Hakala, Niko Ohukainen, Janika Vakkila, Lauri Mähönen, Petra Olli, Taru Vainionpää ja Jonni Sarkkinen. 

harjoittelu

Kuortaneen urheilulukio ja akatemiaharjoitukset mahdollistavat täysipainoisen ympärivuotisen leiritystyyppisen harjoittelun ja tehokkaan opiskelun. Harjoitukset ovat kouluaikana aamuisin klo 9.00-11.30 sekä iltaisin akatemiaharjoituksena klo 16–20. Harjoituskertoja viikossa tulee 5–10.  

Normaali harjoittelurytmi on seuraava:

  • MA aamu: oheinen; ilta: paini 
  • TI aamu: oheinen; ilta: paini 
  • KE  huoltava harjoitus 
  • TO  aamu: oheinen; ilta: paini 
  • PE aamu: paini; ilta: oheinen 
  • Viikonloppuisin lepo/harjoitus/kisa/leiri harjoitussuunnitelman mukaisesti.

Akatemian iltaharjoituksissa käy lähialueen painijoita, ja valmennusryhmät käyvät myös lähialueiden saleilla treenaamassa. Valmennuksesta ja sen suunnittelusta (yhdessä seuravalmentajasi kanssa) vastaavat Ville Pasanen, Tuomo Mäntylä ja Juha Virtanen (kr.room.) sekä Ville Lehtikangas (vapaapaini). 

Valmennuskeskus

Kuortaneen urheiluopisto on Suomen Painiliiton ja UWW:n valmennuskeskus, jossa järjestetään maajoukkueleiritystä ympäri vuoden. Urheilulukiolaisilla on mahdollisuus osallistua maajoukkueiden harjoituksiin. 

Urheiluopiston campusalue tarjoaa mielekkään ympäristön valmentautumiseen ja opiskeluun. Lukiorakennus, harjoittelupaikat ja asunnot ovat lähellä toisiaan (500 m). Eri paikkojen läheisyys säästää urheilevien lukiolaisten aikaa ja helpottaa omalta osaltaan heidän kokonaiskuormitustaan. Lihashuolto- ja akatemiakortilla urheilija saa itselleen käyttöönsä laajan asiatuntijaverkoston, mm. lääkäripalveluita ja lihashuollon ammattilaisia. Lihashuoltokortilla saa käydä uimahallissa maksutta. 

Opetus

Urheilulukiolaiset muodostavat oman ryhmänsä vain valmennustunneilla. Kaikkia muita aineita he opiskelevat samoissa ryhmissä muiden lukiolaisten kanssa. Urheilulukio pyrkii toimimaan mahdollisimman normaalilla tavalla osana Kuortaneen lukiota. Urheilulukiolaisten osuus koko lukion oppilasmäärästä on n. 2/3.

Urheilulukiolaiset, jotka suorittavat vähintään 24 opintopistettä, voivat halutessaan jättää valitsematta opintojaksoja 0-16 opintopistettä. Opiskelijan tulee kuitenkin suorittaa vähintään puolet lukion jokaisen pakollisen oppiaineen opintopisteistä. Lisäksi pakolliset opintopisteet täytyy olla suoritettuina niissä aineissa, joihin opiskelija osallistuu ylioppilastutkinnossa. Urheilulukiolaisten urheiluvalmennuksesta kertyvät 40 opintopistettä ja valmennusopin sekä muut urheilun erityistehtävää tukevat opinnot ovat tuntijaon soveltavia kursseja. Saadakseen päättötodistuksen opiskelijan täytyy suorittaa vähintään 150 opintopistettä. 

Yhteystiedot

 

Valmentaja

Ville Pasanen
ville.pasanen@edu.kuortane.fi

Valmentaja

Ville Lehtikangas

vpa.lehtikangas@gmail.com