ASUNTO LÄHELLÄ LUKIOTA
JA HARJOITUSTILOJA

ASUMINEN

Kuortaneen koulumajojen asunnot

Kiinteistö Oy Kuortaneen Koulumaja omistaa urheiluopiston alueella sijaitsevat Koulumajat 1-5 ja Kortesmäen alueella Koulumajat 6-8, joissa urheilulukiolaiset voivat asua omalla vuokrasopimuksella. Koulumajojen asumisen ohjauksesta vastaa lehtori Miia Siukola ja valvonnasta valmentaja Ville Pasanen.

Urheiluopiston alueen Koulumaja 1:n ja 2:n kuuden hengen soluissa on 2 kahden hengen ja 2 yhden hengen huonetta, TV:llä varustettu oleskelutila, pienoiskeittiö, peseytymistilat ja kuivaushuone. Koulumajoissa 3 ja 4 on kahdeksassa solussa neljä yhden hengen huonetta. Koulumajassa 5 on kymmenessä solussa neljä yhden hengen huonetta.

Koulumajat 6-8 sijaitsevat kantatie 66:n itäpuolella Kortesmäessä. Koulumajoissa on kaksioissa ja kolmioissa 45 yhden ja kahden hengen huonetta. Asuinrakennuksissa on yhteinen ulkovarasto, sauna, pesutupa ja kuivaushuone. Rivitaloissa olevien asuntojen koot vaihtelevat 1hh+tupakeittiö+ph, 2hh+k+ph tai 3hh+k+ph. Yhdessä asunnossa asuu maksimissaan 3 opiskelijaa yhden tai kahden hengen huoneissa. 

Kaikissa Koulumajoissa on internet-yhteys. Asunnon ja valmennuspaikkojen lyhyiden välimatkojen ansiosta vapaa-aikaa ei tarvitse kuluttaa siirtymisiin.

Maksut

Opiskelu (oppimateriaalit ja tietokone) ja  kouluruokailu ovat lukiossa ilmaisia vuonna 2005 ja myöhemmin syntyneille (eivät urheiluvälineet). Asumisesta lukuvuonna 2022-2023 aiheutuu seuraavat kustannukset:

Koulumajat:
vuokra 2 hengen huoneessa n. 185 euroa/kk
vuokra 1 hengen huoneessa n. 235 -305 euroa/kk

Ruokailu urheiluopiston ruokalassa:
aamupala 5,30 euroa
päivällinen 7,00 euroa

Lukion opiskelija voi hakea Kelalta asumistukea. 17 vuotta täyttänyt opiskelija voi saada lisäksi opintotukea ja opintolainan valtiontakauksen. Vanhempien tulot voivat vaikuttaa asumis- ja opintotuen suuruuteen alle 18-vuotiailla.

Asuntojen ulkokuvat

Asuntojen virtuaaliesittelyt

Koulumaja 1-2

Koulumaja 3-4

Koulumaja 5

Koulumaja 6

Koulumaja 7 H

Koulumaja 7 J

Koulumaja 8